Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Zes jaar cel voor broedermoord Kerkrade (1limburg.nl)

Willem V. (56) is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. V. gaat de cel in omdat hij zijn jongere broer Wim in Kerkrade om het leven heeft gebracht, in februari dit jaar.

Dat besloot de rechtbank in Maastricht dinsdag.

Doodslag

De rechter achtte bewezen dat Willem zijn broer opzettelijk om het leven heeft gebracht met een scherp mes. Tijdens een ruzie in een woonwagen in Kerkrade riep V. dat hij zijn broer wilde neersteken. Met kracht stak hij Wim in zijn bovenlichaam waardoor het mes doormidden brak. De rechter zag dit als doodslag. Volgens de rechtbank handelde V. ook niet uit noodweer.

Escalatie

Op 9 februari ging het mis tussen de twee broers. In een woonwagen aan de Sportstraat kregen Willem en Wim het met elkaar aan de stok. De ruzie escaleerde en V. stak zijn broer neer. V. belde zelf 112 en de hulpdiensten troffen de 49-jarige Wim hevig bloedend aan. Het slachtoffer overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Ruzie in kroeg

De verstandhouding tussen de broers was niet goed. V. was als de dood voor zijn jongere broer en moest 25 jaar lang voor hem op zijn tenen lopen. Dat bleek ook uit rapportage van de psycholoog. Volgens de psycholoog heeft V. zich nooit verzet tegen zijn broertje. Enkele weken voor de fatale steekpartij kregen Willem en Wim ruzie in een Kerkraadse kroeg. Uit camerabeelden, die de rechtbank heeft bekeken, werd duidelijk dat V. in elkaar geslagen werd door Wim. Vanwege het verleden van de verdachte hield de rechter rekening met de strafmaat.

V. en zijn advocaat hebben nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.