Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Yoeran (20) in coma door val – (Telegraaf.nl)

GULPEN – Niet één enkele vuistslag veroorzaakte het coma van de twintigjarige Yoeran Meertens, maar de keiharde val die de student daaropvolgend maakte. Dat blijkt uit een nieuw rapport van een forensisch arts. Meertens raakte in mei vorig jaar zwaargewond tijdens een vechtpartij na een stapavondje in Gulpen.

De arts maakte het rapport in opdracht van de rechtbank in Maastricht. In deze rapportage staat dat Meertens, die enige tijd in coma heeft gelegen, een schedelfractuur en ernstig hersenletsel heeft overgehouden aan de fatale stapavond. “Een hoog energetisch trauma”, aldus de arts.

“In onderhavige casus is er sprake van schedel(basis)fracturen met hierbij passende bloedingen door (af)scheuring van bloedvaatjes.”

De forensisch arts concludeert na bestudering van het politie- en medische dossier dat “het letsel zoals beschreven niet primair een gevolg is van een klap op het hoofd. Daarvoor is het letsel te omvangrijk en zwaar. Het letsel zoals beschreven kan goed passen bij letsel dat ontstaat wanneer de schedel met valsnelheid in contact komt met een hard en stomp voorwerp”, staat in de forensische rapportage.

“Zoals bij een val van het hoofd op een harde vensterbank of de straat. Het wiel van de kliko is niet waarschijnlijk als voorwerp waarop gevallen zou zijn”. Of het feit dat Yoeran Meertens alcohol had gedronken invloed heeft gehad op zijn letsel, valt volgens de forensisch arts niet meer te achterhalen. “Het alcoholpromillage bedroeg 2,2. Of dit promillage feitelijk een rol heeft gespeeld bij het ontstaan en verloop van het letsel, is niet meer te achterhalen omdat ik niet kan beoordelen welk effect dit promillage op dat moment op dit slachtoffer heeft gehad.”

Ivo van de Bergh, advocaat van een van de verdachte tieners, wil niet reageren op de conclusies in de forensisch rapport. ,,Ik vraag me, net zoals de rechtbank dit ook al vaker geconstateerd heeft in deze zaak, af hoe dit nu weer naar buiten heeft kunnen komen. Dat bevreemdt mij heel erg en ik vind het dan ook niet in het belang van mijn cliënt om hier voor de zitting van 3 februari al verdere uitspraken over te doen”, aldus de Maastrichtse strafpleiter.

De Maastrichtse rechtbank zal zich op de 3 februari buigen over deze zaak. Dit gebeurt achter gesloten deuren omdat het hier louter minderjarige verdachten, vier jongens van vijftien tot zeventien jaar uit Wijlre en Voerendaal, betreft. De forensische arts zal dan ook gehoord worden over de conclusies in zijn rapport.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.