Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Voodoo bij mensenhandel

MAASTRICHT – In een grote mensen handelzaak in Limburg is waarschijnlijk voodoo gebruikt om Nigeriaanse slachtoffers het zwijgen op te leggen. Vijf mensen uit Meerssen, Maastricht, Geleen en Eindhoven zijn als verdachten in deze zaak aangemerkt.

De Nigeriaanse meisjes moesten onder andere in Limburg gaan werken in de prostitutie. Officier van justitie Anneke Rogier laat op dit moment nog de precieze leeftijden
van de meisjes door een deskundige onderzoeken, zo bleek gisteren tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Maastricht. Volgens het openbaar ministerie (OM) moesten de slachtoffers van de verdachten middels een voodoo ritueel zweren dat zij niets zouden vertellen over wat hen overkomen was. Anders zou er met hen ‘iets ergs gebeuren en zou de dood volgen’.

Afgelopen jaar ontdekte de politie dat een zogeheten Afroshop in de binnenstad van Maastricht zou hebben gediend als ‘kantoor’ voor een bende mensenhandelaars en –smokkelaars. Hoofdverdachte is de van oorsprong Nigeriaanse Peggy A.(26) uit Meerssen. Ook de eigenaresse van het winkeltje is verdachte in deze zaak. Bij de mensenhandel werd gebruikgemaakt van valse identiteitspapieren. De mensensmokkel vond per boot vanuit Nigeria plaats. Voor de reis moesten de slachtoffers enkele duizenden euro’s neertellen.

De advocaten Serge Weening en Ivo van de Bergh zullen in februari komend jaar Nigeria afreizen om een aantal getuigen te horen. ,,Ik wil van de moeder van een van de vermeende slachtoffertjes weten wat zij precies gemerkt heeft van het vertrek van haar dochter en ik ga de vader van een medeverdachte horen over de voodoo praktijken”, aldus raadsman Van de Bergh.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.