Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Vluchtende Roemeen (35) wilde vier mensen doodrijden (Limburger.nl)

Een 35-jarige man uit Roemenië wordt verdacht van vier pogingen tot doodslag in de gemeente Leudal. Hij zou eind maart op de vlucht voor de politie vanaf Horn via Haelen naar Buggenum zijn ingereden op twee agenten en op twee wegwerkers. Dit bleek dinsdagmorgen voor de rechtbank in Roermond.

De politie heeft over deze zaak een half jaar geleden alleen naar buiten gebracht dat agenten na een wilde achtervolging vier dieven in de kraag had kunnen pakken. „Tijdens hun vluchtpoging reden de daders bijna een man aan”, meldde de politie destijds. De zaak lijkt veel ernstiger te zijn.

Agenten wilden op donderdag 28 maart op de Haelerweg in Horn ‘wegens verdachte omstandigheden’ een personenauto en een bestelbus aanhouden waarmee vier Roemenen onderweg waren. De bestuurder van een van de auto’s, waarin drie mensen zaten, stopte voor de politie. De chauffeur van de bestelbus negeerde het stopsignaal en sloeg op de vlucht. Onderweg zou hij hebben geprobeerd de politieauto te rammen. Hij zou ook door een wegafzetting zijn gereden, een graafmachine hebben geraakt en twee wegwerkers bijna hebben aangereden. De verdachte reed zich uiteindelijk vast in Buggenum. De Roemeen probeerde tevergeefs om te voet verder te vluchten.

Vermogensdelicten 

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de vier Roemenen in België vermogensdelicten hebben gepleegd. In hun auto’s zou de politie bij hun aanhouding gestolen spullen hebben gevonden. Zij worden daarvoor in België vervolgd.

De rechtbank besliste dinsdag dat de 35-jarige man, waarschijnlijk tot zijn zaak inhoudelijk wordt behandeld, in Nederland in de cel blijft. Op verzoek van advocaat Sjanneke de Crom worden de vier vermeende slachtoffers de komende weken als getuigen gehoord bij de rechter-commissaris.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.