Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Toegetakelde Yoeran (20) kan nog steeds niet praten (Telegraaf.nl)

MAASTRICHT – De twintigjarige Yoeran Meertens, die in mei dit jaar door vier tieners na een stapavondje in Gulpen zwaar werd mishandeld, kan als gevolg van ernstig hersenletsel nog steeds niet praten en lopen gaat ook moeizaam. Hij lag enige tijd in coma. Voor de rechtbank in Maastricht start morgen het proces tegen de minderjarige verdachten.

Nino Pennino, advocaat van de twintiger uit Mechelen, geeft aan dat het ,,absoluut niet goed gaat” met zijn cliënt. ,,Communiceren met hem gaat niet omdat hij nog steeds niet kan praten. Daar ben ik erg van geschrokken. Dit is een jongen die nog in de bloei van zijn leven zou moeten zijn, maar hij zit echter in een revalidatiekliniek in Hoensbroek. Dat is erg triest.”

Pennino geeft aan een zeer forse schadeclaim te gaan indienen. ,,Yoeran stond op het punt om met een opleiding te gaan beginnen, maar zoals het er nu naar uitziet gaat dat er niet van komen. De geleden schade zal daarom ontzettend groot zijn. Bovendien is het ook nog maar de vraag of Yoeran ooit nog eens zelfstandig zal kunnen wonen.”

Het viertal Pim V. Naud H., Jeroen T. en Jordy M. uit Wijlre en Voerendaal was onder invloed van alcohol toen ze het aan de stok kregen met Meertens, die ze in de buurt van discotheek Galouppe tegen het lijf liepen. Zij hebben bekend de flinke klappen te hebben uitgedeeld.

Omdat de verdachten allemaal minderjarig zijn, zullen de zittingen achter gesloten deuren
plaatsvinden. Ivo van de Bergh, advocaat van Jordy M., zegt dat zijn cliënt veel spijt heeft van zijn daad. ,,Hij denkt veel na over wat er gebeurd is. Contact met het slachtoffer heeft geen van de verdachten tot op heden gehad, omdat de politie hen heeft medegedeeld dat de ouders van Yoeran hier geen prijs op stelden.”

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.