Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Tienermeisje en grote broer vervolgd na dodelijk ongeluk (1Limburg.n)

Een zestienjarig meisje en haar nu 30 jaar oude broer worden vervolgd voor een dodelijk ongeluk, in maart vorig jaar in Echt.

Dat bevestigt justitie na een bericht in De Limburger.

Boom

Bij het ongeluk kwam een vijftienjarig meisje om het leven. Een auto met drie tienermeisjes en een toen 29-jarige man uit Echt botste op de Breulderweg hard tegen een boom. Het vijftienjarige slachtoffer overleed ter plekke. Een veertienjarig meisje raakte ernstig gewond.

Onderzoek

In eerste instantie werd gedacht dat de man de auto bestuurde, maar uit telefoonfilmpjes bleek later dat zijn destijds vijftienjarige zusje de auto bestuurde. Justitie heeft lang onderzocht of en hoe de twee verdachten konden worden vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie was de man net zo goed verantwoordelijk voor het ongeluk, omdat hij niet heeft ingegrepen toen zijn zus achter het stuur zat. Daarom is hij volgens justitie evengoed verantwoordelijk als zijn zusje.

Behandeling

Eind deze maand wordt duidelijk wanneer de zaak voor komt. De zaak tegen het meisje wordt achter gesloten deuren behandeld omdat ze minderjarig is. Zij valt nog onder het jeugdrecht, waardoor haar een lagere straf boven het hoofd hangt dan haar broer.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.