Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Spijt van grote woorden in zedenzaak (Telegraaf.nl)

MAASTRICHT – Hoofdofficier Roger Bos van het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg betreurt de „grote woorden” die een van zijn aanklagers heeft gebruikt tijdens een zitting in januari in de Valkenburgse zedenzaak. Hoewel Bos begrip heeft voor de ferme taal, vindt hij het taalgebruik niet passen bij het OM, bevestigde een woordvoerster van justitie donderdag berichtgeving in de Limburgse kranten.

„Dat het gevolgen kan hebben voor hun huwelijk of relatie, daar zit ik niet mee”, zei de zaaksofficier destijds tijdens de zitting. „Deze mannen hadden seks met een minderjarige. Ik ga ze niet helpen dat geheim te houden.”

Twee verdachten hebben zelfmoord gepleegd na de publiciteit rond deze zaak. Bos bestrijdt een verband met de zelfmoorden in deze zaak.

De rechtbank veroordeelde in deze zaak een 21-jarige pooier en 21 klanten. Nog acht anderen moeten zich verantwoorden wegens betaalde seks met een minderjarig meisje vorig jaar in Valkenburg.

Bos heeft naar eigen zeggen een „stevig gesprek” met de zaaksofficier gehad. Door deze woorden is de publiciteit heel groot geworden. Tegelijkertijd ziet Bos ook positieve effecten, aldus de woordvoerster. Het maatschappelijk belang is door de publiciteit duidelijk geworden. Zo praten ouders volgens haar nu sneller met hun kinderen over dit soort zaken, en zijn verhuurders van kamers voorzichtiger geworden.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.