Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie? (1Limburg.nl)

Dinsdagmorgen wordt de rechtszaak tegen de zogenaamde Parkstadbende voortgezet. Er verschijnen liefst veertien verdachten. Maar wie is nou wie?

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de veertien verdachten onder meer van heling, diefstal, verboden wapen- en drugsbezit en in een enkel geval van een poging tot doodslag. Een overzicht:

Kopstuk Romano

Romano M. (21) is volgens justitie één van de kopstukken van de bende, die eerder door het OM werd vergeleken met de maffia. De geboren Heerlenaar is één van de vier verdachten die vastzit. Nadat hij en alle andere vermeende benedeleden eerder werden vrijgelaten, ging hij volgens justitie opnieuw de fout in. Romano wordt onder meer vervolgd voor heling, poging tot doodslag en diefstal.

Familiezaken

Romano is overigens niet het enige familielid dat op het lijstje verdachten staat. Ook vader Pascal M. (44), moeder Elizabeth C. (43) en vriendin Naomi van E. (23) verschijnen dinsdag voor de rechter. Pascal zou, net als zijn zoon, één van de leiders zijn en zich daarnaast schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit, witwassen en heling. Moeder wordt van vrijwel dezelfde feiten verdacht, terwijl Naomi op de rol staat voor heling en ‘deelname aan een misdadige organisatie.’

Gevangenis

Dan zijn er nog de drie andere verdachten die het proces vanuit de gevangenis volgen. Soufiane K. (21) uit Amstenrade zit momenteel vast in een andere zaak, terwijl Brunssumer J. de H.* (24) de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating zou hebben geschonden. Deze twee worden onder meer verdacht van heling en wapenbezit. Kerkradenaar Yarmi Dortangs** (29) zit momenteel vast voor een gewelddadige woningoverval in 2016. Ook hij zou lid zijn geweest van de Parkstadbende.

Jonge verdachten

Daarnaast komen er nog zeven twintigers voor de rechter. David W. (21) en J. P.* (20) uit Brunssum, M. B.* (24) uit Hoensbroek, Nigel W. (22) uit Landgraaf en M. B.* (20), M. S.* (24) en Tom T. (24) uit Heerlen worden voorgeleid. Zij worden verdacht van uiteenlopende zaken, van verboden wapenbezit tot diefstal en heling. Ze hebben één ding gemeen: justitie verdenkt ze er allemaal van dat ze deel uitmaken van de Parkstadbende.

  • Van deze verdachten zijn de voornamen vooralsnog niet bekend bij de redactie.
  • De naam van deze verdachte wordt voluit geschreven, nadat de politie zijn identiteit bekend maakte in een andere zaak waarin hij verdachte is.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.