Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Oud-wereldkampioen boksen de cel in voor mensenhandel (1limburg.nl)

Na jaren procederen moet de Heerlense profbokser Gevorg K. (32) alsnog bijna twee jaar de cel in. De voormalig wereldkampioen is veroordeeld voor mensenhandel.
at was al zo in 2013, maar de geboren Armeniër ging in hoger beroep en daarna in cassatie. In de tussentijd was hij op vrije voeten.

Nieuw bewijs

Dat leidde tot niets. Zijn straf blijft staan. “We beraden ons op verdere stappen”, laat advocaat Dirk Daamen weten. “De laatste stap is een herzieningsverzoek, maar dat kan alleen als er nieuw bewijs op tafel komt. Daar moeten we het nog eens goed over gaan hebben.” Als er nieuw bewijs of nieuwe verklaringen op tafel komen, kan de zaak worden terugverwezen naar het Gerechtshof in Den Bosch.

Prostituee kopen

Gevorg blijft erbij dat hij niets van doen had met mensenhandel, zegt Daamen. Hij kwam in 2011 in beeld nadat een Letse prostituee en haar klant aangifte deden. Zij zeiden op 6 juni 2011 te zijn afgeperst en mishandeld door drie mannen. De klant was verliefd geworden op de prostituee en zou daarom 5000 euro moeten betalen om haar te kopen.

Dochtertje onthoofden

Als hij het geldbedrag niet zou betalen, dan zouden de mannen zijn dochtertje onthoofden. Dat heeft de klant in ieder geval bij de politie verklaard. Gevorg gaf toe dat hij aanwezig was bij het incident, maar hij zou niet hebben geweten wat zijn kompanen van plan waren. Omdat de rechter daar ook geen bewijs voor vond, werd hij vrijgesproken van afpersing en mishandeling.

1500 euro per vrouw

Hij zou wel actief zijn geweest in de mensenhandel, samen met de twee andere mannen. In een tapgesprek heeft zijn kompaan het over de aankoop van vrouwen voor 1500 euro per stuk. De Letse prostituee verklaart bovendien hoe ze uit eigen land naar Nederland kwam, in een Roermondse woning werd geplaatst en daar Gevorg trof. Ze werd met andere vrouwen aan het werk gezet in seksclubs in Heerlen, Kerkrade, Linne en Roermond en clubs in België en Duitsland.

Geen klassieke mensenhandelaar

Na een jarenlang juridisch gevecht moet hij dus alsnog zitten voor mensenhandel. Een van zijn kompanen had meer succes in cassatie. De zaak van deze Sergei N. wordt nu opnieuw bekeken door het Hof, bevestigt advocaat. “Het gaat hem met name om de opgelegde straf, die niet in verhouding staat tot de rol die hij heeft gehad”, zegt de raadsman. “Hij ziet zichzelf niet als ‘klassieke’ mensenhandelaar, iemand die vrouwen uitbuit.”

Twee wereldtitels

Op dertienjarige leeftijd verkaste Gevorg van Armenië naar Heerlen, om daar te werken aan zijn profcarrière. Zeven jaar na die verhuizing maakte hij zijn debuut als profbokser. Inmiddels heeft hij twee wereldtitels (IBO-supervedergewicht onder 24 in 2011 en WBF-super middengewicht in 2014) en knokte hij zich in 32 wedstrijden naar 29 overwinningen. Veertien keer won hij op knock-out.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.