Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

OM eist celstraffen tot 20 jaar tegen terreurverdachten (1limburg.nl)

Justitie eist celstraffen tot 20 jaar tegen de Arnhemse terreurgroep, die wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op een festival in Nederland en het leiden van een terroristische organisatie.

De zes verdachten werden in september 2018 gearresteerd op een vakantiepark in Weert.

Rotterdam
De officier van justitie formuleerde vrijdag de strafeisen aan het slot van een 5,5 uur durend requisitoir in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. “Nederland is niet eerder zo dicht bij een aanslag van deze omvang geweest. De verdachten verdienen een passende en afschrikwekkende straf”, zei de officier van justitie.

Hoogste straf
Verdachte Wail el A. kreeg de hoogste strafeis van 20 jaar te horen. Dat komt omdat hij ook wordt verdacht van poging tot moord. Hij richtte een (onklaar gemaakt) wapen op de politie tijdens de arrestatie in september 2018 bij een vakantiepark in Weert. Tegen hoofdverdachte Hardi N. is 18 jaar geëist.

De zes verdachten, in leeftijden variërend van 22 tot en met 36 jaar, worden verdacht van het voorbereiden van een aanslag en het vormen van een terroristische organisatie.

https://www.1limburg.nl/om-eist-celstraffen-tot-20-jaar-tegen-terreurverdachten?context=topstory

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.