Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Moeder redt dochter in Syrië (Telegraaf.nl)

MAASTRICHT – Een Maastrichtse vrouw heeft haar geradicaliseerde dochter in Syrië gered uit de klauwen van Islamitische Staat. Moeder en dochter zitten nu vast in Turkije.

Het meisje, de 19-jarige Aïcha, was naar Syrië vertrokken om te trouwen met de Turks Nederlandse jihadist Yilmaz, schrijven dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. In april dit jaar ontving haar advocaat Francoise Landerloo een laatste teken van leven, een WhatsAppje. Aïcha schreef: ,,Lief dat u zo bezorgd bent. Soms moet je doen, wat je moet doen. Dit is wat ik denk dat goed is.”

Noodkreet

Daarna bleef het stil. Ten einde raad reisde de moeder van Aïcha, Monique, eind vorige maand naar Turkije, om langs de grens met Syrië te zoeken naar haar dochter. Zonder succes. Dan ontvangt ze een noodkreet van haar dochter. Monique vraagt de Maastrichtse politie tevergeefs om hulp en besluit dan zelf maar naar IS-hoofdstad Raqqa te vertrekken.
De tweede reddingspoging is wel succesvol. Moeder en dochter weten uiteindelijk Turkije te bereiken. Daar zitten ze vast, omdat Aïcha geen paspoort heeft. Volgens advocaat Landerloo probeert het ministerie van Buitenlandse Zaken nu om het tweetal vrij te krijgen. Als alles goed gaat, zijn ze binnen een week weer terug in Nederland. Volgens de Limburgse kranten is nog niet bekend hoe de Maastrichtse autoriteiten Aïcha zullen behandelen, als slachtoffer of als gevaar.

Echtgenoot

De ex van Aïcha heeft via Twitter gereageerd op de berichtgeving in de Limburgse kranten. Deze jihadist lijkt vooral zijn eigen straatje proberen schoon te vegen.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.