Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Lange celstraffen in Landgraafse moordzaak Bobo Jalloh (1limburg.nl)

In de Landgraafse moordzaak Bobo Jalloh heeft de rechtbank jarenlange celstraffen opgelegd. Dave G. kreeg 21,5 jaar cel, Hub M. 17,5 jaar en de vrouw van het slachtoffer, Hadiyatou D. moet 19,5 jaar de cel in. Een vierde verdachte is medeplichtig en kreeg 3 jaar cel.

Moordplan

Volgens de rechtbank is bewezen dat de verdachten met voorbedachte rade hebben gehandeld. De vrouw van Bobo zou haar huis verkopen en de winst zouden de drie mannen verdelen. Alles was van tevoren gepland. Er zijn wapens meegenomen en de moord moest lijken op een overval. Ook is gekeken of er camera’s in de wijk hingen. In de bewuste nacht in 2017 gaf de vrouw van Bobo telefonisch groen licht op het moment dat de mannen binnen konden komen. Even daarvoor had ze de deur al open gezet. Onderzoek naar de telefoongegevens bevestigen dat volgens de rechtbank. Nadat Bobo na messteken zwaargewond raakte, liet ze de twee mannen via de achterdeur weer naar buiten.

Schuldig

Wie van de twee mannen de dodelijke steekpartijen heeft toegebracht, kan de rechtbank niet vaststellen. De verdachten wijzen naar elkaar en ook het forensisch onderzoek biedt geen uitkomst. “Vaststaat dat de drie verdachten aanwezig waren toen het door hun beoogde doel werd bereikt,” aldus de rechters. Ze zijn dan ook alle drie schuldig aan moord. “De vrouw van Bobo heeft het moordplan in gang gezet, waardoor ook zij medeplichtig is aan moord. Ze heeft de politie om de tuin geleid en maandenlang het slachtoffer gespeeld,” aldus de rechtbank.

Gestoken

Bobo Jalloh werd op 31 mei 2017 in zijn woning aan de Koempel in Landgraaf door messteken om het leven gebracht. Hij werd acht keer in zijn borst gestoken. De vrouw zou de moord hebben beraamd omdat haar man haar en de kinderen mishandelde. Ze sprak erover met twee mannen die ze via een telefoonwinkel kende en daaruit is uiteindelijk een plan gesmeed om het om te brengen.

DNA-match

De politie kon de zaak in eerste instantie niet oplossen, omdat er weinig sporen en aanknopingspunten waren. Maanden nadat het onderzoek was stopgezet, kwam er door een dna-match via een tiewrap alsnog een doorbraak in de zaak.

“Als dat ene spoortje niet was gevonden, was deze zaak nooit opgelost”, vermoedt justitie, die spreekt van een bijna perfecte moord. Het OM had daarbij geluk dat het dna van een van de verdachten door een eerdere zware mishandeling al in de dna-databank zat. Nadat een van de verdachten meteen ging praten, hij was nog niet eens op het politiebureau, kwam de zaak in een stroomversnelling en konden ook onder meer de vrouw van het slachtoffer worden aangehouden.

Schadevergoeding

De drie verdachten moeten de twee dochters van Bobo elk een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Alle partijen hebben 14 dagen de tijd om hoger beroep aan te tekenen. Het Openbaar Ministerie (OM) toonde zich tevreden met de uitspraak, die grotendeels overeenkomstig de strafeisen was.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.