Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Justitie wil 730.000 euro van Sittardse tuincentrumbaas (1limburg.nl)

Mario van den B. (52) dreigt flink de portemonnee te moeten trekken. De Sittardenaar wordt door justitie gezien als kopstuk van een henneporganisatie en kijkt nu tegen een vordering van 730.000 euro aan.

Dat blijkt uit informatie van L1. Het proces tegen Mario begint volgend jaar.

Plantages opgerold

Er lijkt al even geen beweging te zitten in de zaak die in november 2018 startte, maar op de achtergrond is justitie het proces inmiddels aan het voorbereiden. Als er geen beren op de weg verschijnen, wordt de zaak komend jaar dus behandeld. Overigens is in dit dossier al een aantal verdachten veroordeeld. Zij zijn apart berecht voor hennepplantages.

“Al deze zaken zijn aan het licht gekomen in het onderzoek naar de 52-jarige verdachte. We willen benadrukken dat dit niet betekent dat hij ook verdachte is in die zaken”, zegt een justitiewoordvoerster.

Diego’s Tuincentrum

Mario wordt verdacht van leidinggeven aan een criminele organisatie, hennepstekkenhandel in vereniging en het voorbereiden van druggerelateerde handelingen. De Sittardse vijftiger zat vast sinds zijn arrestatie op 20 november 2018 tot 8 mei 2019. Hij was de eigenaar van Diego’s Tuincentrum in Geleen en via dat bedrijf zou hij een levendige hennepstekkenhandel hebben gerund.

Acht collega’s

Dat deed hij volgens justitie samen met acht anderen. Onder anderen de medewerkers van Diego’s, Ben K. en Tineke K., staan op de verdachtenlijst. Ook Boy S., Elmar G., Ivo C., Olaf van D., Richard van M. en Teun van der H. verschenen in het vizier van de aanklager. Deze verdachten hebben niet, of slechts korte periode, in voorarrest gezeten.

Het achttal wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en de meeste verdachten moeten zich ook verantwoorden voor druggerelateerde feiten. Sommigen worden omschreven als loopjongen, anderen hadden volgens opsporingsdiensten een actievere rol. Betrokken advocaten Stef Bergmans, Wouter Smeets en Serge Weening willen niet ingaan op vragen.

Levensgroot standbeeld

Vooralsnog is Mario de enige die de forse vordering van 730.000 euro boven zijn hoofd heeft hangen. Dat is het bedrag dat Mario, volgens justitie, heeft verdiend met criminele praktijken. In dat kader zijn er bij zijn arrestatie al verschillende spullen van waarde in beslag genomen. Het meest opvallende voorwerp was een levensgroot standbeeld van een paard, dat in zijn tuin stond.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.