Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Heerlense vader vrijgesproken van mishandeling baby (Limburger.nl)

Een Heerlense vader is dinsdag door de rechtbank in Maastricht vrijgesproken van mishandeling van zijn baby. Er was twee jaar geëist. De man ontkende dat hij zijn dochtertje iets had aangedaan.

Het meisje, met wie het twee jaar na een mishandeling prima gaat, werd op 23 februari als baby van veertien weken in het ziekenhuis in Maastricht opgenomen. Zij had ernstig lichamelijk letsel. De internist, professor Henk Bilo, constateerde bij de baby vochtophopingen en bloed in de hersenen. Alsook twee gekneusde ribben en bloedingen in beide netvliezen. De verwondingen konden het gevolg zijn van een ongeluk of zijn toegebracht door iemand.

Prof. Bilo kon het exacte tijdstip waarop het letsel was ontstaan niet goed vaststellen. Omdat de vader alleen was met zijn dochter voordat die met de ambulance werd opgehaald , viel de verdenking op hem. Doodslag als gevolg van het shakenbabysyndroom werd hem verweten. De eis was twee jaar cel, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk.

Aanval

De ouders hebben verklaard dat er in de voorafgaande weken ‘een episode met plotse gedragsverandering’ door hen werd gezien. De eerste keer toen zij na het geven van een fles met haar hoofd tegen het hoofd van de vader ‘botste’, toen die haar wilde laten boeren. De huisarts had hen gezegd dat er niks aan de hand was geweest. Later zou ze in het bijzijn van de moeder nog eens zo’n aanval hebben gehad.

De rechtbank acht bewezen dat het ernstige letsel bij de baby is veroorzaakt door menselijk handelen, maar acht niet overtuigend bewezen dat de verdachte vader schuldig is. Voor een ernstig incident dat niet gemeld, zijn geen aanwijzingen in het dossier. De Heerlenaar is daarom vrijgesproken van poging doodslag en zware mishandeling.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.