Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Transactievoorstel

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van Transactievoorstel. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.

Inhoudsopgave

Transactievoorstel strafrecht advocaat - Weening Strafrechtadvocaten

1. beste strafrechtadvocaat voor transactievoorstel

2. advocaat strafrecht voor transactievoorstel
3. strafzaak transactievoorstel advocaat

U heeft een transactievoorstel ontvangen van het OM. Wat nu?

Indien de Officier van Justitie van mening is dat u schuldig bent aan een strafbaar feit, kan hij in bepaalde gevallen zelf een straf aan u opleggen. U ontvangt dan een strafbeschikking of een transactievoorstel. Heeft u een brief ontvangen van het CJIB met de letter ‘T’? Dan wil het OM een transactie met u aangaan. In de brief stelt het OM een geldboete van een bepaald bedrag voor. Let op: het OM heeft u dus nog geen straf opgelegd. Het is slechts een voorstel.

Mag ik het transactievoorstel weigeren?

U bent niet verplicht het transactievoorstel te accepteren. Het is natuurlijk niet voor niets een voorstel. Indien u niet akkoord bent met het transactievoorstel, hoeft u niets te doen. Na het verstrijken van de betaaltermijn zal de Officier van Justitie beslissen of hij uw strafzaak aan de politierechter zal voorleggen. Het OM zal dan moeten bewijzen dat u zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Het is uiteindelijk de politierechter die beslist of (en welke) straf aan u wordt opgelegd.

“ Snel en resultaatgericht. Zeer tevreden over de uitkomst. ”

Welke gevolgen heeft het accepteren van een transactievoorstel?

Indien u het transactievoorstel accepteert, voorkomt u hiermee dat u voor de politierechter moet komen. Indien u akkoord gaat met het transactievoorstel, heeft u daarmee niet bekend dat u zich aan het strafbare feit schuldig heeft gemaakt. Het komt wel op uw strafblad te staan (Justitiële Documentatie). Dit gegeven kan in de weg staan bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wees u ervan bewust dat dit problemen kan opleveren bij het vinden van een stage of een nieuwe baan. Accepteer daarom nooit een transactie voordat u met uw advocaat heeft gesproken.

Waarom is het verstandig een advocaat in te schakelen wanneer u een transactievoorstel heeft ontvangen?

Indien u het transactievoorstel accepteert, kan dit gevolgen hebben voor uw toekomst. Mogelijk bevat uw strafdossier onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Het inwinnen van deskundig advies kan mogelijk onnodige gevolgen voorkomen. Zo is het denkbaar dat uw strafdossier onvoldoende bewijs bevat voor een veroordeling. Accepteer daarom nooit een transactievoorstel zonder van tevoren advies te hebben ingewonnen van een advocaat. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het strafrecht en kunnen u adviseren over het transactievoorstel. Neemt u gerust contact op.

Bent u uitgenodigd voor een Taakstrafzitting OM?

Het Openbaar Ministerie kan u mogelijk uitnodigen voor een zogenaamde Taakstrafzitting Openbaar Ministerie. Dit wordt ook wel TOM-zitting genoemd. Tijdens deze zitting zal de Officier van Justitie u in persoon een transactievoorstel doen. Hier is geen rechter bij. Het is verstandig een advocaat mee te nemen naar een TOM-zitting. Uw advocaat zal ervoor waken dat de TOM-zitting volgens de regels verloopt. Bovendien kan een ervaren strafrechtadvocaat direct beoordelen of het transactievoorstel redelijk is. Indien nodig, zal uw advocaat een tegenvoorstel formuleren om de zaak direct af te doen. Ervaring leert dat verdachten zich doorgaans meer op hun gemak voelen met een advocaat aan hun zijde die hen door deze onderhandelingen met het OM heen helpt. Onze strafrechtadvocaten kunnen u bijstaan tijdens de TOM-hoorzitting. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een strafbeschikking en een transactievoorstel?

Wanneer het OM u een transactievoorstel doet, ontvangt u een brief van het CJIB met de letter ‘T’. U bent niet verplicht het transactievoorstel te betalen. Wanneer het OM u een strafbeschikking oplegt, ontvangt u een brief van het CJIB met de letter ‘O’. In deze brief staat beschreven welke straf het OM u heeft opgelegd. Indien u geen verzet instelt tegen de strafbeschikking, bent u verplicht om aan de straf te voldoen.

Voor Transactievoorstel een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van Transactievoorstel?

Was dit artikel nuttig?

Onze strafrechtadvocaten
in de media met Transactievoorstel

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.