Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Gratie

Weening strafrechtadvocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten op het gebied van Gratie. Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?
Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.

Inhoudsopgave

Gratie strafrecht advocaat - Weening Strafrechtadvocaten

1. beste strafrechtadvocaat voor gratie

2. advocaat strafrecht voor gratie
3. strafzaak gratie advocaat

Wat is gratie?

Indien de rechter u een straf of maatregel heeft opgelegd, is het mogelijk een verzoek te doen tot vermindering, omzetting of kwijtschelding van deze straf of maatregel. Dit heet een gratieverzoek. Gratie is geen vorm van beroep. De uitspraak van de rechter wordt dus niet opnieuw beoordeeld.

Van welke straffen kan gratie worden verleend?

Gratie is alleen mogelijk voor straffen of maatregelen die definitief zijn. Indien u nog een mogelijkheid heeft om in beroep te gaan, kan geen gratie worden verleend. Allereerst kan gratie worden verleend voor straffen, zoals een gevangenisstraf, een taakstraf en een boete van meer dan € 340,-. Daarnaast is gratie ook mogelijk indien de rechter u TBS of de ISD-maatregel heeft opgelegd.

“ Goed geholpen door een ervaren advocaat. Dank voor het mooie resultaat ”

Wat zijn redenen voor gratie?

Gratie wordt alleen verleend als er nieuwe omstandigheden zijn die de rechter nog niet kende toen de straf of maatregel werd opgelegd. Die nieuwe omstandigheden moeten zo belangrijk zijn dat de rechter waarschijnlijk een andere beslissing zou hebben genomen. Voorbeelden van redenen waarom gratie wordt verleend zijn ziekte, het houden van een (vaste) baan of het moeten zorgen voor het gezin.

Door wie wordt gratie verleend?

Gratie wordt verleend door de Koning. Voordat de Koning op het verzoek beslist, adviseert de rechter en de Minister van Justitie en Veiligheid over het gratieverzoek. In sommige gevallen wordt ook advies aan het Openbaar Ministerie gevraagd.

Wat gebeurt er met uw straf nadat het gratieverzoek is ingediend?

In sommige gevallen wordt de tenuitvoerlegging van de straf of maatregel uitgesteld totdat is beslist op het gratieverzoek. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het gaat om een gevangenisstraf van 6 maanden of minder, een geldboete of een taakstraf.

Als uw gratieverzoek wordt afgewezen, moet u alsnog uw straf ondergaan. Een nieuw gratieverzoek kan pas een jaar na de afwijzing worden ingediend. Als het gratieverzoek wordt toegewezen, kan de straf of maatregel worden verminderd, kwijtgescholden of worden omgezet in een andere straf. Zo kan een gevangenisstraf bijvoorbeeld worden omgezet in een taakstraf. Ook kan de voorwaarde worden gesteld dat u contact moet houden met de reclassering.

Waarom is het verstandig een advocaat in te schakelen bij een gratieverzoek?

Indien u een gratieverzoek wilt indienen, doet u er verstandig aan contact op te nemen met een van onze strafrechtadvocaten. Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden in uw strafzaak. Bovendien helpen wij u met het indienen van een juridisch onderbouwd gratieverzoek. Onze advocaten hebben specialistische kennis in huis. Door ervaring in deze procedures weten zij hoe zij uw kansen op succes in deze procedure aanzienlijk kunnen vergroten. U kunt te allen tijde vrijblijvend contact opnemen.

Voor Gratie een strafrecht advocaat gezocht?
Direct contact met een gespecialiseerde strafrecht advocaat op het gebied van Gratie?

Was dit artikel nuttig?

Onze strafrechtadvocaten
in de media met Gratie

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.