For urgent cases, our attorneys are Available 24 hours a day throughout the Netherlands
For urgent cases 24/7

Theft with violence

Weening criminal lawyers has specialized lawyers in terms of Theft with violence. For urgent cases, our lawyers are available 24 hours a day nationwide.
We are happy to help!
Are you becoming suspicious?
If so, contact a criminal lawyer directly 24 hours a day.

Weening Criminal Lawyers is a law firm you can turn to for both legal advice and the best representation in court.

Table of contents

Diefstal met geweld strafrecht advocaat - Weening Strafrechtadvocaten

1. De beste strafrechtadvocaat voor diefstal met geweld

2. Advocaat strafrecht diefstal met geweld.
3. Strafrecht advocaat voor uw strafzaak diefstal met geweld?
diefstal met geweld straf
diefstal met geweld advocaat
diefstal in vereniging

Wat is diefstal met geweld?

Wanneer bij een diefstal geweld wordt gebruikt of met geweld wordt gedreigd, wordt dit zwaarder gestraft dan een ‘eenvoudige’ theft. Hoewel de gemiddelde burger spreekt van een “overval”, spreekt de wet van diefstal met geweld. Hiervan is sprake indien het geweld (of het dreigen daarmee) is toegepast om de diefstal mogelijk te maken. De wetgever stelt geen eisen aan de ernst van het geweld. Een enkel ruk of duw, zonder noemenswaardig letsel, kan dus al voldoende zijn om tot een veroordeling te komen. Dit geldt evenzeer voor het dreigen met een wapen.

Welke straf kunt u krijgen voor diefstal met geweld?

Diefstal met geweld wordt gezien als de zwaarste vorm van diefstal. De rechter kan daarom een gevangenisstraf opleggen voor de duur van negen jaar. Indien daar strafverzwarende omstandigheden bovenop komen, zoals zwaar lichamelijk letsel of de dood, kan dit oplopen tot vijftien jaar cel. De te verwachten straf is zeer afhankelijk van de omstandigheden in uw criminal case. Factoren die een rechter meeweegt zijn in ieder geval het soort geweld en het ontstane letsel. Om een goede inschatting te maken van de relevante factoren, kunt u contact opnemen met een van onze lawyers.

" Quick and result-oriented. Very satisfied with the outcome. "

Wat is het verschil tussen diefstal met geweld en afpersing?

Het verschil tussen diefstal met geweld en extortion is klein. Een dief zal het goed wegnemen. De dader van afpersing dwingt de ander het goed af te geven. Ter verduidelijking: degene die tijdens een gewapende overval geld uit de kassa haalt, maakt zich schuldig aan diefstal met geweld. Degene die de winkelbediende onder bedreiging van een vuurwapen dwingt om het geld af te geven, maakt zich schuldig aan afpersing. De wet kent aan beide delicten dezelfde maximumstraf toe.

Waarom een advocaat nemen als u verdacht wordt van diefstal met geweld?

Omdat sprake is van een ernstig feit, riskeert u een lange gevangenisstraf. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw toekomst. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in dit soort delicten. Wij weten als geen ander wat in uw strafzaak de beste verdedigingsstrategie is. Uw advocaat zal uitzoeken of mogelijk een vrijspraak in uw strafzaak schuilt. Ook kunnen bijzondere omstandigheden in uw zaak meespelen waardoor u een lagere straf krijgt. Neemt u vrijblijvend contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

For Theft with violence wanted a criminal law attorney?
Direct contact with a specialized criminal law attorney in the field of Theft with violence?

Was this article helpful?

Our criminal lawyers
in the media with Theft with violence

Popular requests:
Start typing to see posts you are looking for.