Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Eis cel voor twee Krijnens

MAASTRICHT – Tegen twee leden van de familie Krijnen zijn gisteren in Maastricht onvoorwaardelijke gevangenisstraffen geëist wegens bedreiging van en geweld tegen de politie. Breur (38) hoorde zes maanden tegen zich eisen, tegen zwager William M. (35) werd 3 maanden geëist.
Breurs 19-jarige zoon Michael dient volgens officier van justitie Leonard Geuns een taakstraf van 30 uur te krijgen wegens het nietopvolgen van politiebevelen. Junior had ’s ochtends ook al voor het hekje gestaan in een andere zaak, die met een schikking werd afgedaan: 20 uurtaakstraf. DeKrijnens moesten zich verantwoorden voor onder meer bedreiging en gebruik van geweld tegen de politie.Agenten waren op 27 oktober jl. in de avonduren afgekomen op een melding van een vechtpartij bij de woning van Breur, onder de Noorderbrug. Daar was een
verjaardagsfeestje van Breurs vriendin uit de hand gelopen. Breur en William hadden gevochten. Er waren spanningen in de familie geweest na de huisuitzetting van moeder Tiny.

De mannen hadden de politie agressief bejegend, toen die poolshoogte kwam nemen en niet inging op het verzoek op te krassen of andersten minste de ‘eigen’ vertrouwde wijkagenten erbij te roepen. Verbalisanten meldden uitspraken als Berg op of ik sla jullie kapot en Kom maar op, ik sla je in elkaar, homo. Tijdens duw- en trekwerk kreeg een agent van Breur een vuistslag in het gezicht. Breur was zich er in eerste instantie niet van bewust dat het een agent betrof, zei hij. Toen hij dat doorkreeg, ging hij meteen op zijn knieën zitten om zich te laten arresteren. „Ik besefte dat ik een grote fout had gemaakt en wilde het niet nog erger maken. Heb ook de zorg voor mijn moeder nog.” Zwager William was fel tegen overgave en ging door het lint, aldus de verbalisanten. De mannen hadden gedronken. William had zijn bovenkleding uitgetrokken, zwarte handschoenen aangedaan en kung fu-bewegingen gemaakt. De politie had zich beter niet met een interne ruzie kunnen bemoeien, dan was het niet zo uit de hand gelopen, opperden de verdachten. Het politie-optreden tegen William was disproportioneel geweest,stelde advocaat Peer Szymkowiak. Wat door de officier van justitie werd weersproken; de politie had zich beperkt tot wapenstok en pepperspray. Geuns betoogde dat de mannen de politie gewoon hun werk hadden moeten laten doen.
‘Kom maar op, ik sla je in elkaar, homo’

De meervoudige strafkamer doet op 25 november uitspraak. Breur hangt tevens ten uitvoerbrenging van een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden boven het hoofd. Ook is schadevergoeding geëist. Het verzoek om de voorlopige hechtenis op te heffen, werd afgewezen. Breur zit vast in Breda,William inRoermond.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.