Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Dreigbrief gericht aan burgemeester (Crimewatcher.nl)

HEERLEN De brief met daarin een serieuze dreiging, die vorige week woensdag op het gemeentehuis van Heerlen werd bezorgd, was gericht aan burgemeester Ralf Krewinkel. Dat blijkt uit onderzoek van CRIMEWATCHER. De hoofdverdachte heeft enkele dagen vastgezeten in deze zaak en is inmiddels vrijgelaten. Hij wordt verdacht van afpersing en bedreiging, bevestigt zijn advocate Sjanneke de Crom.

,,Mijn cliënt heeft tegenover de politie een verklaring afgelegd. Hij blijft wel nog verdachte in deze zaak, het onderzoek is nog aan de gang”, aldus raadsvrouw De Crom van Weening Strafrechtadvocaten in Maastricht. ,,De dreigbrief was persoonlijk gericht aan de burgemeester van Heerlen. Over de inhoud hiervan kan ik op dit moment nog niks zeggen. Bij mijn weten maakt mijn cliënt geen onderdeel uit van een of andere groepering.”

De politie, die inderdaad spreekt van brief met een ,,serieuze dreiging”, heeft het vermoeden dat er meer personen kennis hebben van desbetreffende brief en doet een dringende oproep aan deze personen om in contact te treden met politie. Burgemeester Ralf Krewinkel wilde desgevraagd geen enkel commentaar geven op deze zaak. Volgens bronnen rond het onderzoek zou er in het bewuste pakketje ook een soort nep-bom hebben gezeten.

Dit wil echter niemand bevestigen. Feit is dat vorige week woensdagavond het Heerlense stadhuis, tijdens een raadsvergadering, moest worden ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) begon toen met het onderzoek naar het door ambtenaren als verdacht aangemerkt pakketje. Dit was uren van tevoren al afgegeven.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.