Alrik de haas strafrechtadvocaat

herstelrecht strafrecht

verkeersstrafrecht advocaat

economisch strafrecht advocaat

beste fraude advocaat

wegenverkeerswet advocaat

politierechter advocaat

meervoudige strafkamer advocaat strafrecht

jeugdstrafrecht advocaat

adolescentenstrafrecht advocaat

dwangverpleging advocaat

advocaat om-zitting

doodslag advocaat

corruptie strafrecht advocaat

verhoorbijstand advocaat

Serge Weening Rechtsanwalt für Strafrecht

bester Strafverteidiger

bester Strafverteidiger Rotterdam

Anwalt für Strafrecht am besten

Bester Anwalt für Strafrecht Den Haag

“ Ik behartig de belangen van mijn cliënten uit een breder perspectief dan alleen de juridische rechten. ”

In 2005 studeerde mr. Alrik de Haas strafrechtelijk af aan de Universiteit van Utrecht.

Sinds 2006 is Alrik strafrechtadvocaat. Hij heeft in heel Nederland opgetreden in een grote diversiteit van straf- en ontnemingszaken. Alrik heeft ruime ervaring in het bijstaan van verdachten in verkeersstrafzaken en het verlenen van bijstand aan verdachten in Betrugsfälle und economische strafzaken. Alrik heeft bijzondere kennis op het gebied van TBS en is als specialist lid van de Vereniging van TBS-advocaten.

Door zijn ruime ervaring als strafrechtadvocaat doceert Alrik aan andere strafrechtadvocaten in Nederland, Suriname en op de Antillen. Hij is sinds 2013 als docent nauw betrokken bij de beroepsopleiding voor jonge advocaten van de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij is sinds 2017 nauw betrokken bij de opleiding van magistraten vanuit het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Alrik publiceert geregeld in wetenschappelijke boeken en vakbladen. Hij is als buitenpromovendus verbonden aan de Open Universiteit, Universiteit van Amsterdam en Anton de Kom University (Paramaribo, Suriname). In dat verband doet hij empirisch-juridisch onderzoek naar de conflictbeslechting in de marrongemeenschappen in de binnenlanden van Suriname en de uiteindelijke betekenis voor het Nederlands straf(proces)recht.

Het belang van mildere waarden in het strafrecht draagt Alrik ook uit als voorzitter van de Stichting Mens en Strafrecht (link) Alrik is in Nederland van meet af aan betrokken geweest bij de ontwikkeling van het zogeheten herstelrecht, in het bijzonder mediation in strafzaken.

Alrik is raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag. Daardoor kan hij bij de voorbereiding van de verdediging in strafzaken anticiperen op hoe een rechter naar de zaak kijkt.

Sinds 1 mei 2023 maakt Alrik deel uit van het team van Weening Strafrechtadvocaten.

Alrik de Haas Strafrechtsanwalt in den Medien
mit aktuellen Kriminalfällen

Rechtsanwalt für Strafrecht - bundesweit tätig

Alrik de Haas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Strafrecht

Aangevuld met

Aufgrund dieser Eintragung ist er verpflichtet, pro Kalenderjahr 10 Fortbildungspunkte in jedem eingetragenen Hauptrechtsgebiet nach den Normen der niederländischen Anwaltskammer zu erwerben.

Ich helfe gerne!
Werden Sie misstrauisch?

Wenn ja, wenden Sie sich 24 Stunden am Tag direkt an einen Strafverteidiger.

Weening Strafrechtsanwälte ist eine Anwaltskanzlei, an die Sie sich wenden können, um sowohl Rechtsberatung als auch die beste Vertretung vor Gericht zu erhalten.
DRINGENDER FALL?