Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Albanees drugsnetwerk verdiende miljoenen in Limburg (1Limburg.nl)

Het Albanese drugsnetwerk dat vorig jaar werd opgerold, verdiende miljoenen met grote hennepplantages op verschillende plekken in de provincie.

Dat blijkt uit informatie van L1. De Albanezen verdienden alleen al 1,8 miljoen euro per jaar aan drie grote plantages.

Vierduizend planten
Een van die plantages was opgezet in een loods in de Oslostraat in Sittard en telde 1344 planten, terwijl er 1769 plantjes werden gevonden in een pand aan de Rijksweg in Heel. De derde grote plantage tilde het totale aantal naar ruim vierduizend planten.

Hennepfabrieken
Justitie omschrijft de enorme plantages als ‘hennepfabrieken’ en spreekt van grootschalige criminaliteit. Volgens officier van justitie Peter Huttenhuis konden de drugsboeren bijna twee miljoen per jaar verdienen aan de drie plantages. Het bleef ook niet bij die drie fabrieken; er zijn tientallen plantages geruimd die door de Albanezen werden bestierd.

Tientallen verdachten
In de omvangrijke drugszaak worden 33 mensen verdacht. Tot voor kort zaten zes verdachten in voorarrest, maar zij werden op 14 februari vrijgelaten. Ondertussen zijn er al verschillende figuranten apart berecht. Zij spelen in de ogen van justitie een kleinere rol in het geheel. Op 12 mei wordt de zaak van de vermeende hoofdrolspelers weer kort behandeld door de rechter.

Kleine spelers
Hamza M. (29) was één van de kleine radertjes in het omvangrijke drugsnetwerk en meteen een van de weinige pionnen die niet uit Albanië komt. Hij bracht cash geld naar het Geleense betaalbedrijf Europrofex, om daarmee de huur van henneppanden te betalen. Volgens advocaat Justin Luiten wist Hamza niet dat er plantages in die panden stonden en had hij überhaupt geen weet van criminele activiteiten. De rechter gaf hem gelijk en sprak de Marokkaanse verdachte eerder dit jaar vrij.

Twintig euro
Dit soort figuranten zorgden er volgens justitie voor dat grotere vissen jarenlang buiten beeld bleven. Hamza werd wel op camera vastgelegd met hoofdrolspeler Haxhi P. (35) en verklaarde bij de politie betalingen te hebben gedaan namens twee andere Albanese verdachten. Zelf maakten zij hun handen niet vuil. Hamza kreeg per transactie twintig euro voor de moeite.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.