Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland
Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Agent verdacht van verkrachtingen: ‘Niemand gedwongen’ (1Limburg.nl)

De 29-jarige agent uit Singapore die verdacht wordt van drie verkrachtingen in Maastricht, moet volgens justitie zeven jaar brommen. Zelf stelt deze Raf S. dat hij nog nooit een vrouw heeft gedwongen seks met hem te hebben.

Dat staat haaks op verklaringen van drie jonge vrouwen, die los van elkaar zeggen gedrogeerd en vervolgens verkracht te zijn.

Maastrichtse student

Raf is een agent uit Singapore, die vanaf 2017 tijdelijk in Maastricht verbleef om er een masterstudie Human Development te volgen. Zijn tijd in Maastricht wordt echter vooral getekend door vrouwen die hem beschuldigen van ongewenst gedrag en erger.

Kwetsbare vrouwen

De agent erkent dat hij vrouwelijke aandacht opzocht, bijvoorbeeld via datingapps als Tinder en Happn. “Maar ik heb respect voor vrouwen, ik zou ze nooit kwaad doen. Mijn werk is juist om vrouwen te beschermen. Ik heb zelfs een thesis geschreven over kwetsbare vrouwen”, zei hij dinsdag in de rechtbank. Daar moest hij zich verantwoorden voor de verkrachtingen.

Drugs in drankje

Alle slachtoffers, ook een vierde vrouw die geen aangifte deed, verklaren hetzelfde. Ze kwamen in het appartement van Raf, kregen iets te drinken en verloren later hun bewustzijn. Wanneer ze weer bij zinnen waren, waren ze naakt of waren er andere signalen dat ze misbruikt waren. In bloed en urine van de vrouwen werd ook (een hoge dosis) MDMA gevonden.

Psychische klachten

Dat de jonge vrouwen stuk voor stuk psychische klachten hebben overgehouden, wordt hoog opgenomen door justitie. Een gevangenisstraf van zeven jaar is volgens de officier op zijn plek. Raf zit momenteel bijna anderhalf jaar in voorarrest. Op het moment dat hij op vrije voeten komt, wordt hij direct teruggestuurd naar Singapore.

Advocaat stelt dat verkrachting niet bewezen kan worden. Er zou sprake zijn van seks met wederzijds goedvinden.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.